SOBOTNA DELAVNICA: Kako podpreti imunski sistem za jesen/zimo

Kaj lahko počneš na deževno soboto? Lahko se odločiš početi nič, se uležeš na kavč in gledaš TV, lahko pa odločiš investirati svoj čas v učenje. Mi smo se odločili za drugo opcijo.

Tokratna tema je primerna za čas, ki prihaja – kako okrepiti svoj imunski sistem s prehranskimi dopolnili in se uspešno (u)braniti pred virozami, gripo itd. Imunski sitem je jedro našega počutje, izvor naše energije in vitalnosti. Si vedel, da kar 80% imunskih celic nastane v našem črevesju? Prvi znaki oslabljenega imunskega sistema se lahko kažejo že v naši prebavi in ne samo v smrkanju, kihanju in kašljanju.

Svoje znanje o tem so z nami delile:

  • prof. bio. Sonja Kacar, dolgoletna trenerka za zdravje in zdravo prehrano
  • dr. Martina Mlaker, spec.ped., strokovnjakinja na področju celostnega čišcenja telesa in optimalnega zdravja
  • dr. Ksenija Peršin Zupet, specialistka pediatrije, goreča zagovornica preventivne medicine in Simona Glavan Tušek, digitalna podjetnica in ambasador Nutrilite

Dr. Martina Mlaker, nas je opomnila, da je za zdravje pomembno: osnovna prehranska shema, ki temelji na mediteranskih prehrani, fizična aktivnost – zadostuje že hoja, kolesarjenje ali plavanje, hidracija – 2-3l/dnevno ter pozitivna miselna naravnanost.

Dotaknili smo se tudi pomena skrbi za naš največji organ – kožo. Pomembno je, da svoje telo umivamo, negujemo z izdelki, ki ne vsebuje kemikalij, saj le-te skozi kožo prehajajo v naše telo, se tam nalagajo in na dolgi rok lahko povzročijo neravnovesje v telesu.

Passioniste že komaj čakamo naslednjo deževno soboto 🙂

Similar Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja